Pizzamaffia BOU2

Omschrijving:

Brahim heeft alles mee. Hij is een knappe, aardige jongen van zestien en wil wat bereiken in zijn leven. Hij doet het goed op school, is sportief, maakt muziek en heeft een leuk vriendinnetje, Alice. Zijn licht gehandicapte vader is eigenaar van Pizzeria Novara. Ooit heeft hij deze zaak van zijn laatste centen gekocht, en vanwege zijn handicap door een jongere broer laten leiden. Na wat kleine ruzies besluit deze lievelingsoom van Brahim om de zaak te verlaten en niet veel verderop in de wijk een eigen pizzeria te beginnen. De vader van Brahim voelt zich gekwetst en verraden. Dit leidt tot allerlei spanningen binnen het gezin: Brahim moet de leiding over de zaak op zich nemen. Vervolgens woedt een hevige strijd tussen de twee families en Brahim wordt daarin meegetrokken.
Hoe Alice ook probeert om hem op andere gedachten te brengen, Brahim raakt - aangemoedigd door zijn eerzuchtige vader - steeds verder verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families; om klanten, om geld maar vooral om de eer en trots. School en goede vrienden verdwijnen naar de achtergrond, Brahim wordt agressiever en lijkt geen middel te schuwen om de pizzaoorlog voor zijn vader te winnen. Zelfs niet een pistool.

Een stoere, humoristische, meeslepende, maar ook verontrustende jongerenroman, geschreven in een flitsende, muzikale stijl vol slang, rap en sms-taal. Een roman over hoe je als jongere jezelf kunt verliezen, over familie-eer en trots, over de zin en onzin van oorlogvoeren, over manipulatie, over de relatie tussen vader en zoon, en over goed en kwaad. Maar natuurlijk ook gewoon over lekkere pizza's.

Thema's: familierelaties, verliefdheid, ruzies, jaloezie

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.