Toekomstflitsen / Future Flashes SISO 004

Omschrijving:

Beschrijving
In het boek Toekomstflitsen/Future Flashes geven Robbert en Rudolf Das hun originele visie op hedendaagse problemen. Het is geen science fiction; de gebroeders Das gaan op zoek naar creatieve oplossingen in de toekomst voor problemen op uiteenlopend gebied zoals infrastructuur, land- en tuinbouw, vergrijzing en gezondheidszorg. Bij hun aanpak stellen de gebroeders Das het leven gevende element op onze planeet centraal: water.

Naast de intellectueel prikkelende kracht van hun idee�«n zijn het ook de vele schitterende illustraties die dit boek tot een genot maken om te lezen en te bekijken.

De tweelingbroers Robbert en Rudolf Das hebben een carri�¨re van vijftig jaar illustreren en ontwerpen achter de rug. Reeds in 1953 vestigden zij in �©�©n klap hun naam door een tekening van een straalvliegtuig te presenteren dat frappante overeenkomsten bleek te vertonen met een geheim ontwerp van de luchtmacht. Door futuristische ruimtevaarttekeningen in de bladen van Elsevier en vele toekomstgerichte opdrachten uit het bedrijfsleven ontwikkelden de gebroeders Das zich tot bekende futurologen.
Recensie(s)NBD|Biblion recensie:

De auteurs, tweelingbroers, laten in dit boek zien hoe zij de problemen die in de loop van deze eeuw om een oplossing zullen vragen het hoofd denken te bieden. Het gaat dan om het dreigende energietekort, de klimaatsverandering, milieuverontreiniging, urbanisatie en verkeerscongestie. Dit doen zij aan de hand van prachtig tekenwerk dat gedetailleerd en in kleur is uitgevoerd en de fantasie zodanig prikkelt dat de problemen uitdagingen worden. Aangezien ook in de toekomst het water de bron van alle leven zal blijven, loopt dit thema als een rode draad door het boek. Wie een wat sombere kijk heeft op de wereld, moet dit boek beslist lezen want armoede, werkeloosheid, terrorisme en oorlog zullen ons in de toekomst volgens de auteurs bespaard blijven. Omdat dit waarschijnlijk een utopie zal zijn, kunnen onze bestuurders en beleidsmakers zich toch maar beter om deze werkelijke problemen blijven bekommeren en zal deze publicatie toch met name een bron van inspiratie blijven voor ontwerpers, futurologen en mensen uit de wereld van entertainment en toerisme.

(Biblion recensie, Marc Busio)

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.