Caesarion WIER 2

Omschrijving:

Tijdens zware winterstormen ontlaadt de Noordzee zich op de kust van East Anglia, beetje bij beetje verdwijnt het land in de golven. Op de klif woont Ludwig Unger met zijn moeder, na iedere winter is de zee hun huis een beetje dichter genaderd.
Ludwig komt voort uit het huwelijk van twee beroemdheden, en was voorbestemd van hun beider talenten de vermenigvuldiging te zijn. In de ambitieuze dromen van zijn moeder is hij concertpianist. Nu speelt hij voor zijn geld in hotelbars, en vertelt in drie nachten zijn levensverhaal aan een vrouw.
De zoon van Julius Caesar en Cleopatra werd Caesarion genoemd, kleine Ceasar. Het is ook de koosnaam die Ludwig Unger van zijn moeder krijgt. Caesarion is een geschiedenis over schoonheid en verval, over de trouw van een kind en de ontrouw van zijn ouders, en ten slotte, wanneer deze dingen zijn verteld, over het belang jezelf ten offer te brengen.

Tommy Wieringa (1967) schreef onder meer de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs 2002) en Joe Speedboot (Bordewijk-prijs 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan. Tommy Wieringa schrijft voor de kunst- en literatuurpagina's van NRC Handelsblad.

Thema: vader-zoonrelatie

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.