En je ziet nog eens wat GRE 1

Omschrijving:

Supergeestige roman over jonge vrijwilligers in Afrika.
'Dit is zo'n boek waar je al na twee pagina's in door wilt lezen. Huiver en lach. Dat is wat ik heb gedaan.' Herman Koch

Guusje is net klaar met de middelbare school en wil iets van de wereld zien. Maar liever niet als toerist, met een Lonely Planet in de hand en een kaki moneybelt om. Tijdens een uit de hand gelopen discussie over ontwikkelingswerk neemt ze de uitdaging aan om zelf vrijwilliger te worden. In Afrika. Met hoge verwachtingen en weinig referentiekader vertrekt ze samen met een vriendin naar een weeshuis in Tanzania.
Guusje weet niet precies wat ze daar aan zal treffen, maar ze hoopt op innerlijke wijsheid, louterende levenservaring en vooral veel exotische seks. Daar aangekomen merkt ze dat alles een stuk ingewikkelder is. Gedesillusioneerde vrijwilligers, sjofele weeshuizen, niet-dankbare negers, Moeder Teresa-complexen en decadente cocktailparty's tussen de palmbomen: Guusje zoekt naar de manier om zich hiermee te verhouden. Hoe moeilijk is het om iets goeds te doen? En je ziet nog eens wat gaat over vrijwilligers in Afrika. Over avonturiers, hippies, christenen, feestbeesten en wereldredders die eigenhandig de wereld willen veranderen. Renske de Greefs nieuwe roman is een met vaart geschreven, verbijsterend en uitermate grappig portret.

Thema's: derde wereld, ontwikkelingswerkers, Tanzania, idealisme

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.