Ancient Greece DVD

Omschrijving:

4 DVD's
Beschrijving
Ontdek de gewelddadige geschiedenis van de oude Grieken, van de legendarische Spartaanse krijgers tot hun almachtige oorlogsgoden.

- HERCULES: GODENKRACHT Hij was de Superman van de oude wereld. Zijn twaalf werken, opgetekend door de Griekse dichter Peisander, brachten hem naar de rand van de aarde en verder�

- GODEN EN GODINNEN Een fascinerende kijk op de oorsprong van de mythologieën van de oude Grieken. De Griekse goden en godinnen kwamen tot leven toen de oude Grieken op zoek gingen naar betekenis en geloof in een wereld vol ontberingen.

- MYSTIEKE MONUMENTEN VAN DE OUDE GRIEKEN Wat waren de werkelijke motieven van generaal Perikles om gigantische monumenten te laten bouwen die hij opdroeg aan de godin Athene?

- ALEXANDER DE GROTE Alexander, de koning van Macedonië, was ongetwijfeld de briljantste en moedigste veldheer uit de geschiedenis. Maar bracht hij beschaving of vernietigde hij andere culturen?

- ZEUS De machtigste god van de oude Grieken voerde een hevige strijd met zijn eigen vader. De inzet: niets minder dan het universum. De grootste confrontatie uit de Griekse mythologie!

- DAG DES OORDEELS IN MARATHON Na jaren van vijandigheden besluiten de Perzen een leger naar Athene te sturen om de ongehoorzame Grieken te straffen. Dat resulteert uiteindelijk in de legendarische Slag bij Thermopylae, waarbij 300 Spartanen stand hielden tegen een Perzische overmacht.

- SPARTAANSE WRAAK Griekenland, 479 voor Christus: met briljante tactieken en keiharde discipline versloegen de Spartanen de Perzen tijdens de Slag bij Plataeae. Het was hun wraak voor de nederlaag van de 300 Spartanen bij Thermopylae.

- THERMOPYLAE 480 voor Christus. Het is een van de grootste heldendaden uit de militaire geschiedenis: 300 Spartanen onder leiding van Koning Leonidas stelden zich op in een nauwe bergpas en wisten een overmacht van duizenden Perzische soldaten van zich af te slaan.

DVD is beschikbaar in de Mediatheek.