De grond onder haar voeten RUSH2

Omschrijving:

'Dood is meer dan liefde of ook niet. Kunst is meer dan liefde of ook niet. Liefde is meer dan dood en kunst, of toch niet. Dit is het onderwerp. Dit is het onderwerp. Dit is het.'

Aan het begin van deze overweldigende roman komt Vina Aspara, een beroemde en alom geliefde zangers, terecht in een verwoestende aardbeving. Vanaf dat moment zal niemand haar ooit nog zien, ook Ormus Cama niet, de minnaar die zijn hele leven in de muziek naar haar blijft zoeken.
Het verhaal wordt verteld door de fotograaf Rai, Ormus' jeugdvriend en Vina's minnaar. Zijn stem, vol verhalen, beelden, mythen, woede, wijsheid, humor en liefde, is misschien wel de werkelijke hoofdpersoon van het boek. Terwijl hij de geschiedenis van Vina en Ormus vertelt, geeft hij zijn eigen geheimen prijs, onthult hij zijn waarheden en toont hij zijn eeuwige verlangens.
'De grond onder haar voeten' van Salman Rushdie is een even gelaagde als fantasierijke roman, die een prachtig beeld geeft van de veranderende tijdgeest, van de cultuurverschillen tussen Oost en West en ook van de geschiedenis van de popmuziek. Het is een verhaal over liefde, dood, kunst en rock 'n roll en tegelijk een briljante hervertelling van de mythe van Orpheus en Eurydice.

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.