De voorspelling van de stenen BUJ 1

Omschrijving:

Samenvatting

Drie - meisjes, Jade, Opaal en Amber - ontdekken op de dag van hun veertiende verjaardag dat ze alledrie geadopteerd zijn. De echo van een eeuwenoude voorspelling verplicht hen om hun familie te verlaten en op zoek te gaan naar een ver weg gelegen koninkrijk. Elk van hen krijgt, als wapen, een magische steen dier haar naam draagt mee. Hoewel de meisjes veel van elkaar verschillen, moeten ze elkaar vertrouwen om te kunnen ontsnappen aan alle gevaren onderweg. Ze beginnen een lange reis naar Oona, het mysterieuze orakel dat hen zal bijstaan in de beslissende strijd tegen de krachten van het kwaad.
In onze tijd en in de wereld, verzet een viertienjarig meisje in een Parijs 'ziekenhuis zich tegen de dood: Joa praat niet meer, ze vecht nauwelijks meer, maar ze droomt. Haar droom brengt haar naar een sprookjesachtige wereld waar drie meisjes, wiens namen de hare vormen, een grote strijd leveren. Aan het eind van hun avonturen schuilt een geheim dat Joa naar het leven terug zou kunnen brengen.
De voorspelling van de stenen is een verbluffende en schitterende debuutroman in de stijl van Tolkien en Michael Enda en betekent de internationale doorbraak van een uiterst jong literair talent.

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.