Crossing border UIJT 1

Omschrijving:

In deze bonte verzameling literaire teksten vol humor en melancholie worden talrijke grenzen overschreden. Letterlijke grenzen tussen landen en culturen, maar ook figuurlijke tussen muziek en politiek, liefde en verraad, gezag en clandestiniteit. Op humoristische wijze overtroeft een doortastende vrouw haar verkrachters; een overledene vertelt hoe hij zijn tijd in de hemel slijt. Melancholieke herinneringen aan de jazzsaxofonist John Coltrane in New York worden afgewisseld met herinneringen aan een bevriende junk uit de 'scene' in Belgrado. Een zakenvrouw wreekt zich op haar rivale, de schoonheidskoningin van Zweden; een wanhopige man vermoordt zijn vrouw om zijn eer te redden. Een vertaler vergeet zijn eed en richt daarmee groot onheil aan; een man steelt juwelen en verandert daardoor in een held.
De verhalen, gedichten, songteksten en een toneelstuk zijn stuk voor stuk geïllustreerd en voorzien van biografische informatie en foto's van de auteurs.
Debuterende en reeds succesvolle schrijvers uit alle delen van de wereld leverden voor deze bundel originele bijdragen die nog nooit eerder in het Nederlands zijn gepubliceerd.

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.