Rotterdam Europoort. Wereldhaven in beeld. Deel 1 SISO 658.79

Omschrijving:

Voor scheepvaart moet men in de regio Rotterdam zijn. In Rotterdam-Europoort: De Maasvlakte en de havens aan het aangrenzende Calandkanaal. En alleen daar kan men de grootste schepen ter wereld aantreffen.
De supertankers, ertscarriers en containercarriers zijn de grootste transportmiddelen die de mens ooit heeft uitgedacht. Met lengtes van 300 meter of meer, breedtes van 55 tot 60 meter, een diepgang van 20 meter of meer en een hoogte boven de waterlijn van zo�¿n 30 meter. Maar ook vinden we hier de bedrijvigheid van de talloze kleinere vaartuigen.
Gelegen aan de monding van de rivierdelta�¿s van de Rijn en de Maas is Rotterdam de zeehaven in Europa waar verreweg de grootate hoeveelheden van `s werelds bodemschatten worden overgeslagen. Die grondstoffen worden met de grootste schepen naar Rotterdam gebracht �¿ de supertankers en de erst-en kolen-carriers en, samen met de agribulkcarriers, zijn dit de schepen waar dit boek vooral over gaat. Het laat zien hoe indrukwekkend ze zijn en hoe interessant in gezelschap van escorterende sleepboten, of afgemeerd onder de gigantische kranen.
Fotograaf en auteur Geert Mast geeft met dit eerste deel Rotterdam �¿Europoort een voortreffelijk overzicht van de weredhaven. Een bedrijvigheid die nooit stopt. En dat alles wat op de wereldhaven Rotterdam betrekking heeft, dynamisch en imposant is.

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.