Het sterkste meisje van de wereld BOOA 3

Omschrijving:

Het nieuwe boek van Alex Boogers is een vertelling die de literaire wetten tart. Deze fijnzinnig gestileerde (auto)biografie heeft de rauwheid en ontroering van een film als Million Dollar Baby en de onopgesmuktheid van Bukowski’s werk. In Het sterkste meisje van de wereld, of de autobiografie van een mislukte schrijver lezen we over een meisje met een onverwacht veelbelovende toekomst en over een schrijver die op de rand van een geestelijke en financiële afgrond staat.
In 2003 wordt schrijver en hoofdpersonage Alex Boogers thaibokstrainer van de vijftienjarige Soumia. Hij woont met vrouw en zoontje in een flat in Vlaardingen, zij met haar Marokkaanse familie in de Haagse Schildersbuurt. Hoe meer de jonge vechtster erin slaagt haar omgeving te ontstijgen, met de wereldtitel als kroon op haar werk, des te gedesillusioneerder bevindt de schrijver zich achter zijn schrijftafel. Als Alex Boogers na drie jaar van zijn manuscript wordt losgerukt om als trainer mee te vliegen naar het verhitte Bangkok – waar de rijzende ster Soumia de rol van ‘bad girl’ zal spelen in een martial-artsfilm – wordt het tijd voor de schrijver om zijn eigen toekomst te herzien.
Pijnlijk eerlijk en vol zelfspot schrijft Alex Boogers over twee geestverwanten die de strijd voor een beter bestaan tot levenskunst hebben verheven.

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.