Wat is er in hemelsnaam gebeurd SISO 903

Omschrijving:


Het complete verhaal van onze geschiedenis - van oerknal tot nu

Hoe oud is het heelal? Wanneer is het leven op onze planeet begonnen? Wat is er met de dinosaurussen gebeurd? Wanneer hebben mensen vuur ontdekt? Wie heeft het schrift uitgevonden? Wat heeft de mensheid van nu te danken aan de wetenschap in het oude China? Waarom is de democratie juist in Griekenland ontstaan? Hoe heeft de islam de stoot kunnen geven tot de globalisering? Wat bewoog de Europese ontdekkingsreizigers? Kan een planeet met zeven miljard mensen blijven gedijen?

Er zijn nog veel meer vragen waarop Christopher Lloyd antwoord geeft in dit onovertroffen boek dat met één doorlopend en alomvattend verhaal 13,7 miljard jaar bestrijkt. Wat is er in hemelsnaam gebeurd? put uit een scala van wetenschappen, van astrofysica tot zoölogie en geschiedenis. Daardoor kan het een beeld geven van de hele geschiedenis van onze planeet - en van de onverbrekelijke samenhang tussen het leven, het universum en letterlijk ALLES wat er maar bestaat.

NBD|Biblion recensie:
Een met een prijs bekroonde wetenschapsjournalist vertelt de geschiedenis van het heelal vanaf de oerknal, met de daaraan verbonden wetenschappelijke theorieen, via de ontwikkeling van het eerste leven tot het heden. Tweederde van het boek verhaalt van de geschiedenis van de menselijke beschaving, haar culturen, de drijfveren en bedreigingen. Met een chronologische opbouw verenigt dit populair-wetenschappelijke historische werk vele disciplines. Uiterst informatief, met verrassende perspectieven in begrijpelijke taal. Aantrekkelijk geillustreerd met duidelijke kaarten, foto's, tekeningen etc., merendeels in kleur. Ook als naslagwerk te gebruiken door de overzichtelijke tijdtafels, overzichten van belangrijke personen, gebeurtenissen enzovoort en het register. In vele opzichten een rijk boek, dat door zijn vormgeving en vertelstijl bij een groot publiek zal aanslaan.

(NBD|Biblion recensie, J. IJbema)

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.