Verborgen gebreken DORR14

Omschrijving:

Met wat Christine Jansen op haar geweten heeft, zit er niets anders meer op dan van huis weg te lopen. In paniek verstopt zij zich met haar kleine broertje in de auto van een wildvreemde. Ze is tien jaar oud en wil spoorloos verdwijnen.
Achter het stuur zit, nietsvermoedend, de zeventigjarige Agnes Stam. Met de as van haar overleden broer is ze onderweg naat het zomerhuis van de familie. Tientallen keren heeft ze deze reis al gemaakt, en altijd in het gezelschap van haar talrijke achterneefjes en -nichtjes. Dit jaar gaat ze voor het eerst alleen, tot haar verdriet. Durft niemand zijn kinderen soms meer aan haar over te laten nu zij een dagje ouder wordt? Ziet haar familie haar nog wel voor vol aan, of is zij gekke tante Agnes maar, nooit getrouwd en nooit bemind? De aanwezigheid van twee verstekelingen in haar auto is nog maar de eerste van een reeks onthutsende verrassingen die Agnes wacht.
Een klein meisje met te veel geheimen is op de vlucht voor de gevolgen van haar daden; een oude vrouw moet ontdekken dat ze afhankelijk is van haar wraakzuchtige schoonzusters; een huis vol gelukkige herinneringen verandert daardoor langzaam in een slagveld.
Verfilmd in 2004 door Paula van der Oest.

Thema's: verdwijningen, probleemkinderen

Boek is 8 keer beschikbaar in de Mediatheek.