TXT Alles is mogelijk in zestien verhalen BEN9

Omschrijving:

Ter gelegenheid van de 75e Boekenweek van 10 tot en met 20 maart 2010 verschijnt speciaal voor de 4e klas vmbo, havo en vwo de bloemlezing "TXT Alles is mogelijk in 16 verhalen".

In TXT schrijven 16 auteurs in 16 verhalen en literaire fragmenten over jong zijn en opgroeien. Abdelkader Benali (1975) koos de verhalen uit. Hij leidt elk verhaal in, vertelt wat hij mooi vindt en moedigt aan om ook echt te gaan lezen.

In de bloemlezing is een mooie verzameling schrijvers opgenomen, jong en oud, bekend en debuterend: Remco Campert, Joris van Casteren, Ester Ending, Stephan Enter, Rob van Essen, Arthur Japin, Herman Koch, Jannah Loontjens, Margriet de Moor, Rashid Novaire, Wanda Reisel, F. Springer, Franca Treur, Manon Uphoff, Dimitri Verhulst en Tommy Wieringa.

Tijdens de 75e editie van de nationale Boekenweek gaan jongeren zich verdiepen in twitterliteratuur. Leerlingen van de vierde klas van het voortgezet onderwijs krijgen het boek TXT cadeau en moeten in maximaal tien tweets een verhaal proberen te vertellen.

De beste verhalen maken kans op kaarten voor het Lowlands-festival. En dat niet alleen: de tieners krijgen ook een tent en een krat boeken cadeau. Bron: Twittermania

Boek is 2 keer beschikbaar in de Mediatheek.