Monty Python's Life of Brian DVD

Omschrijving:

8712609672473

Cast: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam

In Judea komt een kindeke ter wereld. Drie wijzen zien Brian aan voor de Messias. Maar Brian is geen Jezus. Judea zucht onder het Romeinse bewind. Joodse revolutionaire groepen bereiden een opstand voor. Brian vat liefde op voor Judith, een feministe. Onder haar invloed sluit hij zich aan bij het Volksfront voor Judea, dat de vernietiging van het Romeinse Keizerrijk nastreeft. Brian neemt deel aan de actie om Pilatus' vrouw te ontvoeren en te gijzelen. Hij wordt gepakt, maar weet te ontsnappen. Bij de achtervolging komt hij in een toren terecht. Hij valt in een passerend ruimteschip, dat een noodlanding maakt aan de voet van de toren. Brian kruipt naar buiten. Door hem te volgen bereiken de Romeinen de schuilplaats van de Revolutionairen. Brian valt pardoes bovenop een profeet. Improviserend als een schriftgeleerde, trekt Brian per ongeluk talrijke volgelingen, die ervan overtuigd zijn dat hij de Verlosser is.

Uiteindelijk belandt Brian aan het kruis, waarbij degene die naast hem hangt (Eric Idle) het slotlied "Always look on the bright side of life" zingt.

Behalve op het leven van Jezus Christus wordt de film ook gezien als parodie op linkse groeperingen die in de jaren zeventig bestonden. In de film is sprake van verschillende groepen die min of meer protesteren tegen de Romeinse bezetting van Judea, maar die hoofdzakelijk met elkaar concurreren. Deze organisaties dragen namen als The Judean People's Front, The People's Front of Judea en (met slechts een lid) The Popular Front of Judea en (met slechts een lid) The Popular Front of Judea.

DVD is beschikbaar in de Mediatheek.