Uitnodiging voor een concert DVD

Omschrijving:

SISO 786.91
Uitnodiging voor een concert (DVD)

Uitnodiging voor een concert is een DVD-set van en over het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Uitnodiging voor een concert is een ict-ontwikkelproject Cultuur uitgevoerd met subsidie van het Ministerie van OCW in het kader van de subsidieregeling ict-projecten in het onderwijs en in samenwerking met het Schravenlant College Schiedam en het Montessori Lyceum Rotterdam.

De set bestaat uit twee delen:

�De Uitnodiging: een DVD-rom
�Het Concert: een DVD-video

De uitnodiging
Wie droomt er als concertbezoeker niet af en toe van: even achter de schermen sluipen en de dynamiek van het orkest voelen. Een praatje maken met een violist, eens goed bekijken hoe de harp in elkaar zit. Een klap geven op de pauken, even de klarinetten proberen. Als d�¡t toch eens zou kunnen.

Het concert
Moessorgski's Schilderijen van een tentoonstelling staat centraal op het concert. Die DVD-video biedt een complete registratie van de uitvoering door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Valery Gergiev. Een bevlogen interpretatie, waarbij de camera's de inspanningen, de emoties en het plezier van de musici op de voet volgen.

DVD is 2 keer beschikbaar in de Mediatheek.