Rode rozen en tortilla's ESQ1

Omschrijving:

Beschrijving
Laura Esquivel Rode rozen en tortilla's Mexico, 1910. Door de familietraditie veroordeeld ongehuwd te blijven, kan Tita alleen met haar Pedro communiceren door de maaltijden die ze bereidt. Zo veroorzaken Tita's bittere tranen in de bruidstaart een catastrofe op Pedro's huwelijksfeest, en stort haar zuster zich na het eten van de gestoofde kwartels in de armen van een revolutionair. Rode rozen en tortilla's is zo niet alleen een magisch verhaal over een hartstochtelijke liefde, maar is tevens een unieke culinaire roman.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Liefde en kookkunst zijn de twee elementen die in deze Mexicaanse roman op een vernuftige manier met elkaar zijn verweven. Tita en Pedro houden van elkaar, maar de traditie gebiedt dat Pedro alleen kan trouwen met Tita's oudere zuster. Tita die in de keuken van de ouderlijke woning de leiding heeft, blijft met Pedro communiceren door middel van de gerechten die zij hem voorschotelt. Ook bij de andere verwikkelingen van de roman speelt haar kookkunst een belangrijke rol. De schrijfster gaat daarin zo ver dat zij de gerechten uitvoerig beschrijft in de vorm van recepten met ingrediënten en al. Het resultaat is een onderhoudend en buitengewoon origineel boek, zonder literaire of psychologische pretenties, dat in Mexico veel succes had. De schrijfster (geb. 1950) is de auteur van een aantal filmscenario's. Dit is haar eerste roman. Voor lezers/essen die houden van een luchtige liefdesroman en van lekker eten. Goedkope pocketeditie; krappe marge.
(Biblion recensie, Drs. J. de Marez Oyens.)

Boek is beschikbaar in de Mediatheek.